Ai nevoie de claritate în viața ta?

Dacă răspunsul tău la întrebarea de mai sus este DA, atunci ai nevoie de un consilier pentru dezvoltare personală.

Am decis să mă specializez ca și consilier pentru dezvoltare personală, în momentul în care am observat că o parte din clientele mele, ca și mine, de altfel, se simțeau confuze. Aveau multe opțiuni, parcă nu se putea concentra pe acea opțiune de tunsoare, culoare care li se potrivea cel mai bine. Deși avem o mulțime de informații la îndemână cu toate astea nu reușim să vedem ce ni se potrivește cel mai bine și continuăm să stăm într-o stare de nemulțumire și neîmplinire.

Și, deși pare banală și poate nesemnificativă alegerea unei tunsori, are un rol semnificativ în viața noastră, pentru că așa cum facem un lucru mic, așa procedăm și cu lucrurile mari în viața noastră.

 Așa cum nu-ți faci patul dimineața, așa nu faci ordine în toată casa, afacerea/job-ul tău și mai apoi în viața ta.

Cu cât ordinea din viața ta este mai mare, cu atât  mai focusată și mai de succes ești, iar lucrurile par să se desfășoare simplu și fără prea multe obstacole.

Astăzi vreau să povestim despre CLARITATE.

Astăzi vorbim despre:

  Simți că ai sau nu claritate în viața ta?

  CLARITATEA este abilitatea de a vedea lucrurile simple, concise, reale, focusate, limpede.

  Cu siguranță toți avem nevoie de claritate în viața noastră. 

  Vreau să stai acum un minut cu tine și să-ți răspunzi la următoarea întrebare: când ai obținut succes în viața ta, ai avut claritate în ceea ce îți doreai să se întâmple?

  Claritatea este una din treptele de bază ale unei vieți de succes, împlinite și armonioase.

  Dar pe parcurs, din diverse motive începem să ne pierdem această claritate. Intrăm într-o horă, în care doar dansăm fără să mai realizăm de ce facem asta. La sfârșit, ne trezim doar că suntem obosite, fără resurse și nici măcar nu știm de ce am ales să jucăm în hora respectivă.

  Draga mea, este ok să te simți pierdută, este ok să simți că nu ai claritate, dar cel mai ok este faptul că începi să conștientizezi acest lucru.

   CUM NE RECUPERĂM CLARITATEA?

  Așa cum îți spuneam la început, am ales să mă specializez ca și consilier pentru dezvoltare personală ca să-mi ajut clientele din salon mai bine. Știi foarte bine că la salon este un fel de terapie pentru noi doamnele, o descărcare sufletească și emoțională.

  Am aflat pe propria piele că autocunoașterea este secretul unei vieți împlinite și am vrut să fiu în stare să ofer o mână de ajutor celor care-mi calcă pragul și se simt pierdute și la mii de kilometrii distanță de ele însăși. 

  Atunci când am obținut claritate în viața mea și asupra mea, am remarcat că toate ariile din viața mea s-au îmbunătățit fantastic de ușor. 

  Stagnăm atunci când nu ne este clar în ce direcție trebuie să mergem și de ce vrem să ne îndreptăm spre acel obiectiv.

  Ne simțim inferioare și cu o stimă de sine scăzută atunci când nu ne este clar ce abilități, talente și puncte forte avem.

  Transmitem mai departe indecizie, nehotărâre când nu avem claritate asupra situației.

  Rămânem blocați pe anumite evenimente, care le catalogăm negative, atunci când nu înțelegem acea situație, deci când nu avem claritate.

  Ne angrenăm în realizarea viselor altora, pentru că nu ne este limpede care este visul nostru.

  Stagnăm cu afacerea pentru că nu ne este clar ce vindem și de ce vindem acel lucru.

  Ne este frică, teamă, suntem anxioși pentru că nu ne este clar ce suntem în stare să facem și cât potențial avem.

  Și acum dacă am văzut cât de importantă este claritatea în viața noastră, cum facem să redobândim acest lucru?

  Draga mea, dacă știi că ești genul de persoană curioasă, autodidactă, disciplinată, atunci îți recomand cărțile, podcasturile, video-urile care se găsesc la îndemâna oricui în zilele noastre, pe tema dezvoltării personale.

  Dacă ești genul de persoană care deși citește, ascultă audiobooks, video-uri, podcasturi și te simți tot blocată și pe nicăieri, este momentul să faci ceva în plus, cum ar fi să te înscrii la un curs, cu un profesor, coach, cu care simți că rezonezi. Nu îl alege pe cel mai renumit, dacă nu rezonezi cu el, pentru că dacă nu îți place coach-ul nu o să primești informația eficient, te vei lega de toate defectele lui și vei găsi o mie de motive pentru care în viața ta nu se aplică acea informație.

  O altă opțiune, pentru a te asigura că dobândești progrese fantastice, este să apelezi la ședințele individuale de consiliere pentru dezvoltare personală. La fel ca și mai  sus, alege-ți consilierul astfel încât să rezonezi total cu acesta. Astăzi este foarte ușor să faci acest lucru, prin intermediul rețelelor de socializare. Prin postările consilierului de zi cu zi, poți să identifici rapid dacă acesta este pe aceeași lungime de undă cu tine sau nu.

  Consilierul pentru dezvoltare personală te va ajuta să obții claritatea prin conștientizarea abilităților tale, a valorilor, a credințelor, a talentelor tale.

  Te va ajuta să identifici și să depășești barierele din viața ta, blocajele. Te va ajuta să modifici acea stare de nemulțumire și neîmplinire pe care o simți. Te va îndruma cum să ajungi la un echilibru personal, cum să depășești singură momentele de impas, cum să îți accesezi propriile resurse interioare, propriul potențial și cum visele tale cele mai îndrăznețe pot deveni realitate.

  Un consilier pentru dezvoltare personală lucrează cu persoanele sănătoase din punct de vedere psihic și este partenerul ideal pentru crearea unui ritual și a unei stări de mai bine. Este persoana care nu te va judeca, nu va râde de tine, ci va fi imparțială și neutră, singurul ei scop fiind  de a te ajuta să trăiești mai bine și mai frumos.

  Alexandra Ilie

  Hairstylist, tricologist, formator și consilier în dezvoltare personală, pe scurt,  Expertul tău în Self-Care.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *