” Îmi vine să-mi smulg părul din cap!”- căderea părului

„M-am săturat, îmi vine să-mi smulg părul din cap!”

Draga mea,

Vreau să te gândești de câte ori ai auzit sau ai văzut pe cineva într-o situație în care simțeai că persoana respectivă spune că îi vine să-și smulgă părul din cap, chiar și dacă transmitea acest lucru doar prin limbajul corpului?

De ce te întreb acest lucru? Pentru că are o mare legătură cu alopecia/calviția/ chelia/ căderea părului.

Știu că poate te întrebi cum așa?

Ei bine, draga mea, după cum bine știi, corpul nostru este strâns legat de sufletul nostru și de mintea noastră.

Nu degeaba se spune: „Capul face, capul trage”.

O afirmație foarte adevărată.

Nu sunt prima care spune și care crede în legătura minte-corp-suflet. Nici nu reinventez roata, vreau doar să-ți amintesc faptul că părul, care este o mică parte din corpul tău, arată ceea ce gândești și ceea ce simți.

Atunci când tu ești bine, când ești în armonie cu tine și strălucești de atâta fericire, asta îți arată și părul tău, strălucește, reflectă lumina.

Pe când atunci când nu ai claritate, când simți că mintea ta este încurcată de atâtea gânduri, asta reflectă și părul tău, se înnoadă, se încurcă.

Atunci când ești supusă unui stres major, de oricare fel:

– stres termic ( căldură prea mare, sau prea mică),

– stres emoțional,

– stres fizic (medicamente, substanțe chimice, proceduri de vopsire, decolorare, alimentație deficitară, operații, dereglări hormonale),

toate aceste lucruri se văd după trei luni de zile de când s-au întâmplat, printr-o cădere excesivă a părului.

Este ca și cum corpul tău strigă: „Nu mai pot!”.

Știu cu siguranță, că în momentul în care mintea, emoțiile/sufletul și  corpul/părul tău sunt aliniate, sunt în armonie, asta se va vedea și pe părul tău.

Jacques Martel, în cartea lui explică așa: părul este oglinda forței interioare și a rădăcinilor tale. Părul reprezintă legătura dintre planul fizic și cel spiritual.

Când pierzi părul înseamnă că te-ai îndepărtat de divinul din tine. Te axezi mai mult pe plan material decât spiritual și chiar dacă ai o intuiție puternică, preferi să asculți raționalul din tine.

Atunci când ai o mulțime de neliniști, de frici, de tensiuni, pierzi contactul cu puterea ta interioară divină.

Pentru că îți pierzi părul,  întreabă-te ce cred că pierd în viața mea, sau ce îmi e teamă că voi pierde în viitor(ceva sau pe cineva). Vrei să te eliberezi de această presiune care te sufocă. Vrei să fii tu însuți și să încetezi să trăiești în funcție de obligațiile exterioare.

Știu că încerci să controlezi totul, pentru că îți este teamă să te deschizi sau să pierzi controlul și nu vrei să pierzi iubirea copiilor tăi.

Ai tendința să te devalorizezi pe plan intelectual și să te simți nedreptățită. Nu trebuie să te lupți cu viața, pentru că ea este mereu cu tine pentru a te sprijini și te va ajuta dacă o asculți și rămâi deschisă.

Pentru a opri procesul de pierdere a părului și pentru ca acesta să crească din nou, acceptă să faci schimbările cuvenite în viața ta, care te vor elibera de încărcătura suplimentară pe care ai acceptat să o porți și de care acum nu mai ai nevoie. Acceptă să ai încredere în viață cu certitudinea că totul va fi bine.

În loc să cauți forța în exteriorul tău (simbolizată de păr), acceptă să cauți în adâncul tău și să extragi de acolo toată forța și curajul de care ai nevoie pentru a merge mai departe spre o nouă etapă. Acceptă să integrezi regulile, armonios, în viața ta, știind că acestea sunt spre binele tău și al tuturor. Acceptă să ceri cu seninătate ceea ce ai nevoie, iar viața îți va dărui ceea ce meriți. Ai încredere în viață și în ființa ta interioară și descoperă peste tot soluțiile, deoarece acestea există! Toată lumea există pentru a te ajuta!

Schimbă-ți identitatea, schimbă convingerea, schimbă mindset-ul, iar emoțiile tale se vor schimba, reacțiile chimice din corpul tău se vor schimba, alimentația ta se va schimba, iar părul tău va fi dispus să primească eficient tratamentul de la interior, până la exterior.”M-am săturat, îmi vine să-mi smulg părul din cap!” – căderea părului

Alexandra Ilie

Hairstylist, tricologist, formator și consilier în dezvoltare personală, pe scurt,  Expertul tău în Self-Care.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *