Nu știu cum ești tu, dar eu am încercat foarte multe șampoane uscate, și pentru că nu am găsit momentan niciunul cu care să rezonez în totalitate, sau în urma căruia să nu am mâncărimi pe scalp, dureri sau chiar cojițe, m-am hotărât să explorez și să găsesc formula potrivită pentru mine. Am găsit câteva vatiante despre care am să îți povestesc astăzi, dar până ajungem acolo hai să vedem la ce ne ajută șamponul uscat.
Șamponul uscat te ajută mai ales dacă suferi de un scalp gras.
În general, persoanele care au tenul gras, au și scalpul la fel, dar asta nu înseamnă că nu există și excepții de la această regulă.
Spre exemplu, chiar și o persoană cu tenul uscat poate avea scalpul gras, din cauza unui dezechilibru al hormonilor sau al pH-ului scalpului.
Cea mai frecventă cauză a unui păr gras, se datorează unei îngrijiri inadecvate. De exemplu, poate ai ales un șampon care este prea agresiv, care are sulfați precum sodium laureath sulfate (SLS) și îți usucă prea tare pielea, în această situație scalpul tău încearcă să se protejeze, să compenseze acest dezechilibru și asta presupune o producție mai mare de sebum ca să hidrateze.
Sau poate îți place să te speli cu apă foarte caldă, aceasta deshidratând scalpul, acesta va încerca să se protejeze și va produce mai mult sebum.
În cazul în care nu există o problemă medicală, hormonală, majoritatea cazurilor de păr gras se pot remedia cu o îngrijire corectă, cu un șampon ales potrivit și care are ingredienți cât mai puțini nocivi.
Între spălările corecte pe care le vei face de acum înainte, șamponul uscat te poate ajuta să mai amâni câte o zi spălarea părului.
Totodată te poate ajuta să te țină mai mult părul curat, dacă îl aplici chiar imediat după ce ai spălat părul și te ajută și cu textura sau volumul părului, mai ales dacă ai firul de păr subțire.
Dacă te-am convins de ce să îl folosești hai să trecem la partea practică. Șamponul uscat poți să il faci din mai multe ingrediente pe care le poți găsi chiar acum în bucataria ta sau poți opta pentru o pudră, cum ar fi reetha, din care să îți faci oe viitor mai multe produse homemade.
Eu persona ador următoarele două ingrediente:
Se mai poate folosi bicarbonat de sodiu, cacao, făină, făină de orez, sunt multe opțiuni. Recomandarea mea este să le testezi și să vezi cu care te simți cel mai bine.
Amidonul de porumb se poate combina cu pudra de roșcove sau cacao astfel: 1 linguriță de amidon de porumb și 1 linguriță de pudră de roșcove/cacao.
Sau poți să le folosești individual, amidonul de porumb pentru păr deschis la culoare, pudra de roșcove/cacao pe părul închis la culoare.
În privința utilizării pudrei de cacao, să știi că părul tău va avea miros intens de cacao, dacă nu îți place acest lucru, atunci recomandarea este să folosești pudra de roșcove.
Dacă ai o solniță îți recomand să o folosești pentru a putea presăra la rădăcină pudra, sau dacă ai o pensulă de pudră pe care nu o mai folosești pentru ten, folosește-te de ea pentru a putea presăra pudra.
Pasul doi, masează scalpul și fiecare cărare pe care ai presărat pudră.
Periază părul și coafează-l cum îți dorești.
Poți lăsa pudra până la două zile pe scalp, după care îți recomand să speli părul.
Felicitări tocmai ai obținut un șampon uscat sănătos, de la care nu vei avea mâncărimi, cojițe sau dureri.
Abia aștept să îmi spui cum a fost. Scrie-mi care pudră ai încercat-o și cum a fost senzația.
Sunt aici pentru tine! Cum te pot ajuta?