De ce îmi e rușine atunci când îmi schimb lookul?

Ai fost vreodată la coafor sau ai apelat la un hairstylist nou ca să îți schimbi lookul, tunsoarea, culoarea, cărarea și, deși, totul arăta bine și toată lumea te complimenta, tu te simțeai rușinată, stânjenită, ieșită din zona ta de confort?Ai pățit asta?

Eu îmi aduc aminte că am pățit chiar de curând, când am ales să merg la cineva nou pentru a mă tunde și deși arăta bine tunsoarea, eu mă simțeam groaznic cu ea. Nu îmi plăcea deloc cum îmi stă, eram total nemulțumită și mă simțeam nesigură pe mine.

Coaforul are o mare putere magică asupra vieții noastre,  uneori ne poate da o armură de încredere, alteori parcă ne-o fură😕.

Ești de aceeași părere cu mine?

Dar de ce nu ne simțim bine în pielea noastră cu aceste schimbări?

De ce simțim această rușine?


Eu am identificat patru motive, și m-aș bucura să îmi spui tu altele pe care le-ai descoperit, pentru care de obicei nu ne simțim confortabil cu o anumită schimbare în salon:

1. Nu îți cunoști punctele forte – nu îți cunoști calitățile, trăsăturile cele mai frumoase.

2. Nu îți cunoști unicitatea – nu ai accentuat niciodată trăsăturile tale unice, trăsăturile tale frumoase, ci dimpotrivă le-ai camuflat și ai rămas în zona sigură de confort, ca să nu ieși în evidență.

3. Te compari cu altele.

Ai ales o tunsoare bob, ca a lui Victoria Beckham și deși este identică tunsoarea și se aranjează bine și ușor, parcă ești nemulțumită. Această nemulțumire poate veni din subconștientul tău, care face comparație între tine și Victoria Beckham. Tu nu ești Victoria Beckham, TU EȘTI TU!

4. Nu ai ales ceva potrivit stilului tău.

Aici revenim oarecum la punctul unu, dacă  îți cunoști trăsăturile cele mai frumoase, punctele tale forte, pe care alegi să le scoți în evidență; dacă îți cunoști valorile, identitatea, unicitatea, vei știi exact ce este important pentru tine, care este ritmul și stilul tău.

Atât în tunsori, schimbări, cât și în viață, este important să știm clar care este adevărata noastră identitate.

Atunci când tu îți schimbi identitatea, îți schimbi realitatea.

Atunci când schimbi povestea din spatele identității tale, se va schimba și realitatea ta.

În momentul în care știi care este identitatea ta, care este unicitatea ta, știi clar care este stilul tău și îmbrățișezi schimbarea.

Dar dacă între realitatea ta și identitatea ta este o diferență colosală, vei simți o nemulțumire fantastică.

Schimbările uneori vin, pentru că le cerem noi, alteori vin forțate, dar în ambele situații avem nevoie să ne identificăm pe noi înșine, să identificăm stilul nostru în acea schimbare, valorile noastre (adică ce este cel mai important pentru noi) pentru a o putea îmbrățișa.

Alexandra Ilie

Hairstylist, tricologist, formator și consilier în dezvoltare personală, pe scurt,  Expertul tău în Self-Care.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *