Zilele trecute a venit clienta mea la salon și mă întreabă:
„-Ale, dar de ce mi se transformă blondul bej într-un „galben mămăligos”?”
Atunci mi-a venit ideea să fac acest articol, pentru că poate și tu ai multe întrebări legate de îngrijirea părului tău vara.
Mai ales, că în acest anotimp ne dorim să arătăm mai bine ca niciodată, să fim niște adevărate amazoane, nu-i așa?
Îți las câteva trucuri simple ca să te asiguri că părul tău va străluci în lumina soarelui.
Secretul numărul unu este HIDRATAREA.
Părul și pielea noastră au nevoie de foarte multă hidratare.
Din cauza temperaturilor ridicate, apa din corpul nostru se elimină prin transpirație mult mai repede ca de obicei, așadar ai nevoie de apă, legume și răsfață-te cu cât mai multe fructe ( pepene, căpșuni, cireșe, afine). Încearcă să bei apă, ceai – dacă vrei să te răcorești mai repede.
Hidratarea trebuie să vină atât din interiorul corpului, cât și din exterior.
Părul tău, mai ales dacă este lung, nu va beneficia de sebumul – uleiul nostru natural, care se produce la nivelul scalpului, a pielii capului – așadar mai ales vârfurile, au de suferit din această cauză și s-ar putea să simți părul mai aspru, chiar să vezi vârfurile stricate, despicate, deteriorate.
Îți recomand să alegi o mască de păr:
Dacă atunci când părul tău este ud și tragi de câteva fire de păr și vezi că acesta se întinde și nu revine la forma inițială, atunci este timpul să apelezi la un tratament sau o mască de reparare și reconstrucție.
Chiar dacă ți se pare că sunt doar tehnici de marketing, fiecare din măștile de mai sus acționează diferit, oferind hidratarea potrivită pentru fiecare tip de fir de păr.
De exemplu, părul creț dacă va primi foarte multă mască de reparare și reconstrucție, prea multe proteine, se va simți încărcat, iar buclele nu vor mai sta la fel de adunate, ci se vor întinde.
Un păr întins care are parte de o hidratare prea puternică, se va îngrășa mai repede.
Un păr vopsit, este mult mai deshidratat, față de un păr natural din cauza proceselor chimice (vopsit, decolorat), așadar o mască de păr prea puțin hidratantă, nu îl va ajuta prea mult. Asta înseamnă că riști ca, culoarea părului tău proaspăt vopsit să nu reziste suficient de mult timp și vei simți că se spală, că se decolorează, că pleacă culoarea de pe păr. Adevărul este că dacă cuticula firului de păr nu avem grijă să o închidem prin folosirea unei măști de păr/balsam, cuticula va rămâne puțin deschisă, iar pigmentul dinăuntru se va decolora treptat.
Balsamul este recomandat, în cazul unui păr sănătos, pentru menținerea hidratării și descurcarea părului.
Așadar fii foarte atentă la produsele pe care le alegi, să fie potrivite pentru tipul tău de păr.
La alegerea produselor de păr, nu uita să fie cu cât mai mulți ingredienți naturali, să nu conțină SLS ( sulfați), parabeni și siliconi. Am scris un articol pe această temă, pe care îl poți citi aici.
Știu că îți place soarele și că îți place să adie briza în părul tău, chiar să simți apa mării pe păr, ca să te răcorești, dar această combinație este cea mai nocivă pentru părul tău.
Am să îți explic de ce. Cuticula firului de păr este ca o ușă cu o oglindă, atunci când părul tău este hidratat suficient, ea stă închisă perfect, iar lumina se va reflecta frumos în oglindă, făcând părul să strălucească. Atunci când udăm părul cu apă, sau când avem căldură asupra lui, cuticula-ușa se deschide, apa poate intra în interiorul firului de păr pentru a spăla și a scoate murdăria, o dată cu ea va lua și din pigmentul pe care l-ai depus, atunci când te-ai vopsit. Această ușa se va închide dacă îi oferim apă ceva mai rece, mască de păr/balsam, sau aer mai rece.
Acum cred că îți dai, seama că după ce ai intrat în piscină, mare, nu îți pui nimic hidratant, nici mască, nici balsam, nici apă sau aer rece, corect?
Rezultatul, acestui proces nociv, va fi un păr aspru, decolorat, care stă înfoiat în loc de neted, care are un aspect mai tern, nu lucios.
Poți proteja părul cu:
Într-adevăr organismul nostru, corpul nostru suferă puțin din cauza temperaturilor ridicate, reprezintă un stres termic pentru el, pentru că este într-o continuă adaptare a temperaturii corpului pentru a avea temperatura constantă de 36 grade.
Acest stres termic se va vedea mai ales în toamnă, când vom simți că ne cade părul, iar atunci este recomandat să facem anumite tratamente anti-cădere.
Dar emoțiile noastre, precum recunoștința, bucuria și iubirea, pot echilibra și pot menține un nivel ridicat al sănătății noastre corporale.
Dacă tu toată ziua te plângi de cât de cald este, de cât de cald îți este, reacțiile chimice din corpul tău produse de aceste gânduri, afirmații, vor accentua stresul termic. Practic, mai pui în plus paie pe foc, cum s-ar zice.
Încearcă să te dai doi pași înapoi și să te bucuri de căldura puțină pe care o avem, de briza mării, de soare, de alintul pe care îl arăți față de corpul tău când aplici crema de plajă, crema de corp, uleiul de păr, de tot ce îți oferă acest anotimp frumos. Fii conștientă de senzațiile corpului tău, trăiește cu uimire, cu bucurie și cu recunoștința unui copil mic. Dacă nu știi cum să faci asta, mergi în parc și uită-te la un copil cum se minunează de fiecare lucru mărunt.
Bucuria, recunoștința și iubirea, de-stresează corpul, ne oferă un echilibru hormonal, vitaminele vor fi absorbite mult mai eficient în corpul nostru, odihna va fi mult mai eficientă, nivelul de energie va fi mult mai mare, sistemul nostru imunitar va fi ca o armură.
Avem parte de o diveristate fantastică la produsele de păr, așadar ca să mă asigur că ingredientele din produsele tale sunt cele mai bune, îți las mai jos câteva recomandări.
Uleiul de păr hidratează și protejează lungimea părului.
Este un produs versatil, pe care îl poți folosi atât pe ten, pe corp cât și pe păr.
Atenție! SPF 30, înseamnă că poți sta la soare timp de 30 minute, apoi ai nevoie să reaplici.
Uleiul merge aplicat pe lungimea părului.
Spray-ul special pentru păr, te ajută atât la piscină, cât și la mare, pentru că protejează părul împotriva razelor UV, protejează părul de sare și clor.
Îți recomand să îl agiți înainte și apoi să îl aplici pe lungimea părului, nu insista la rădăcină, pentru că acesta conține ulei.
Scalpul trebuie să îl considerăm ca o extensie a tenului.
Crema cu factor de protecție solar, merge aplicată și pe cărarea părului, pentru a te proteja de posibilele arsuri. Nu uita de eșarfe sau pălării, dacă mergi la plajă.
Dacă ești mămică și nu vrei să ai prea multe produse cu tine la plajă, atunci acest produs poți să îl iei cu tine.
Este un produs dedtinat copiilor, dar îl poți folosi și tu, atât pe scalp, cât și pe corp.
Combină-l cu Uleiul de Păr de la Eco Cosmetics și va fi super.
Un alt produs cu protecție solară, pentru copii și pentru tine este sprayul Acorelle, care este rezistent la apă și nu este lipicios.
Dă click pe imagine pentru a putea accesa magazinul unde îl găsești.
Acest gel cu aloe vera merge foarte bine aplicat pe piele după plajă, mai ales pentru calmarea pielii, cât și pe păr ca și mască de păr.
Se poate aplica totodată pe zona de sub ochi și pe părul creț pentru definirea buclelor.
Intră repede în piele și se simte super.
Pe păr, poți combina acest produs cu ulei de jojoba, ulei de argan, ca să faci o mască de hidratare, care o aplici pe părul uscat înainte de a spăla părul.
P.S:
Ce ai nevoie să reții, este că părul trebuie spălat dacă ai transpirat sau dacă ai fost în apă cu sare sau chiar în piscină, unde apa conține mult clor. De preferat este ca pe lângă produsele cosmetice cu factor de protecție solar, să folosești produse hidratante, cum este aloe vera, dar totodată să te hidratezi suficient din interior.
Protecția părului de soare prin pălării eșarfe, rămâne varianta ideală, iar pentru că vara vei spăla părul mai des, îți recomand să folosești șampoane blânde în curățare, dar care să fie potrivite tipului tău de scalp.
Sunt aici pentru tine! Cum te pot ajuta?