Mancarime scalp
Mancarime scalp

Cum tratăm mâncărimea pe scalp, ce remedii naturale ai la îndemână și care sunt pașii corecți de urmat.

Despre ce vorbim azi:

În ultima perioadă, în studio am avut cazuri foarte frecvente de scalp iritat, cu mâncărimi. Așadar mi s-a părut o temă bună de abordat ca să știi și tu ce ai de făcut.

Cauzele mâncărimii pe scalp

Mâncărimile pe scalp pot avea 3 mari cauze:

1. Emoțiile – precum furia, frustrarea, iritarea
2. Alimentația acidă – acumulată în corp
3. Produsele de păr – parfumul, conservanții, agenții de curățare prea agresivi, precum SLS/ SLES.

Nu putem schimba doar șamponul și să ne așteptăm că acesta va face toată treaba, pentru că în spatele acestui efect, mâncărimea scalpului, se găsesc de obicei toate cele 3 cauze.

Corpul nostru, atunci când este acid are tendință să reacționeze mult mai repede la substanțele nocive, de asta întâlnim uneori cazuri de alergie, deși persoana respectivă până la vârsta de 40 de ani nu a făcut niciodată reacție alergică la acea substanță.

Eu am pățit acest lucru cu o clientă, care pe un fond stresant, o alimentație deficitară, după 20 de ani de folosit aceeași vopsea de păr, a reacționat alergic la aceasta.

Ce soluții avem ca să combatem aceste mâncărimi?

În casă primele remedii pe care le avem sunt gelul de Aloe Vera, (vezi lista de recomandări de pe site – eu îl recomand pe cel de la Biosince), pe care îl poți aplica atât pe scalp cât și pe lungimea părului, tincturile din plante sau ceaiurile concentrate pe care le putem aplica pe zona cu probleme.

Plantele care te ajută sunt: afinul, angelică, anghinare, brusture, busuioc, carpen, castravete, coacăz negru, crețișoară, lăcrămioiare, lămâie, lemn-dulce, levănțică, măr, mărar, mentă, morcov, mușețel, năsturel, nuc, ovîz, pătlagină, roiniță, salcie, trifoi roșu, varză.

Toate aceste plante le putem folosi ca și ceai intern, cât și ca și comprese sau pulverizări pe scalp.

Multe alte sfaturi legate de diverse afecțiuni, precum mătreața, dermatita și cum faci diferența între ele, găsești și în GHIDUL DE SFATURI PENTRU ÎNGRIJIREA PĂRULUI ACASĂ.

În general aceste mâncărimi apar din cauza alimentației prea acide (carne, lactate, zahăr, ouă, alimente rafinate), și consumul prea mic de fructe și legume crude. De obicei, când această afecțiune apare, corpul nostru are și anumite carențe, care se pot vedea la o scanare cu aparatul de biorezonanță.

În consilierea online, HAI LA SFAT, povestim nu doar despre alimentație cât și despre fiecare produs de păr, pe care tu îl folosești acum. Citim eticheta , ne orientăm cu aplicația INCI beauty cât de sănătoase sunt și schimbăm încet toată rutina de îngrijire  a părului ca tu să scapi pentru totdeauna de această problemă.

De unde începi? Care ar fi pașii corecți de urmat?

Fiind un expert holistic în îngrijirea părului, am să-ți spun că nu poți trata doar mâncarimea scalpului și că nu este suficient să schimbăm doar șamponul. 

Părul și pielea ta, sunt un tot unitar, interdependent, așadar trebuie să luăm în calcul TOT CE FACI, TOT CE SIMȚI ȘI TOT CE APLICI PE PĂR SAU PIELE.

1. De obicei, în spatele acestei afecțiuni poate sta un deficit de zinc, seleniu, biotina, este necesar ca prim pas să faci o programarela un specialist, tricolog, expert în îngrijirea părului, chiar și dermatolog pentru a putea scana în prima fază scalpul fie cu dermatoscopul fie să îți facă o tricoscopie. 

Prin acest aparat, se mărește firul de păr și scalpul de până la 200 de ori și putem vedea cât de inflamat este, putem vedea cojițele dacă sunt prinse de scalp sau dacă se desprind, putem vedea dacă foliculul de păr este gol sau dacă ies 4 fire de păr dintr-o rădăcină.

2. Pasul numărul doi, este să faci o scanare a corpului cu aparatul de biorezonanță. – acesta îți va arăta toate vitaminele, mineralele, oligoelementele, Omega 3-ul din corp, nivelul colagenului, activitatea stomacului și a hormonilor. Prin această investigație non-invazivă știi exact de unde pleci și ce anume îți lipsește în alimentație momentan.

3. Următorul pas este să ne asigurăm ca ai niște produse cosmetice care curăță blând și care nu au surfactanți agresivi, produse cum ar fi cele de la firma Luthelo, Urtekram, Logona.

4. Te poți ajuta între timp de tincturi, ceaiuri din plante sau tonice capilare, pe care să le aplici pe scalp înainte de a spăla părul, bazate pe plantele pe care le-am mentionat ai sus.

5. Concentreaza-ți alimentația pe alimente care sunt bogate în nutrienții care îți lipsesc, dacă dezechilibrul este mare ajută corpul cu suplimente naturale sau chiar cu plasturii transdermici.

 Este extrem de important să alegi suplimente calitative care să nu conțină ingrediente sintetice. Chiar dacă aceste ingrediente sintetice pot avea efect pozitiv pe termen scurt, pe termen lung nu este o opțiune potrivită.

Plasturii transdermici, cum ar fi cei de la Doctorem, au o tehnologie revoluționară prin care nu mai ingerezi suplimente și nu trebuie să faci vitaminizări prin perfuzii, pentru că substanțele naturale din acești plasturi au puterea să treacă  prin cele 3 straturi ale pielii și să ajungă direct în sânge prin capilarele sanguine. Asta înseamnă, că substanțele sunt absorbite de organism într-o proporție mult mai mare șimult mai eficientă, de până la 90%. Totodată, acești plasturi îi poți ține aplicați pe piele timp de 24-48 ore, ceea ce înseamnă că ție îți oferă o eliberare prelungită a acestor substanțe și nu mai trebuie să îți faci griji că ai uitat să-ți iei suplimentele.

6. Fii atent/ă la ce emoții ai, ce gânduri ai și transformă furia, frustrarea, iritarea în lucruri pozitive, care se întâmplă în avantajul tău. 

 Fii blând/ă cu tine și ai răbdare. Dacă în ultimele 6 luni de zile ai fost ca o bombă cu ceas, tot de atâta timp este nevoie ca să remediezi și să reechilibrezi corpul Așadar ai răbdare cu corpul tău!

Totodată calitatea emoțiilor tale și  a gândurilor tale este dată și de calitatea somnului și de sport sau mișcare prin care punem sângele și limfa în circulație și eliberăm toxinele.

Sunt curioasă, te confunți și tu cu mâncărimi pe scalp? Ce folosești acum?

antibiotic

Vita plus conține ginseng roșu, saponine, ioni de argint, gerandium organic, colagen.

Ajută la refacerea celulară, este un antioxidant puternic, antiinflamator, antibiotic natural și ajută la reglarea metabolismului și în detoxifiere generală.



Omega plus conține conezima Q10, Omega 3, Omega 9, astaxantina, resveratrol, ulei de Krill, Zinc, Vitamina.

Are efect detoxifiant, antioxidant și elimină radicalii liberi. Reduce nivelul de acizi grași din sânge și are efecte pozitive  în tratamentul migrenelor.

 

 

Body plus conține ginseng roșu, L-arginină, vitamina B3 (niacină), vitamina B6 (pridoxină),vitamina B9 (folat), vitamina B12(cobalamina), Vitamina C, calciferol, aminoacizi cu catenă rmaificată, garnicia cambogia, ginkgo biloba, guarana. 

Ajută sistemul imunitar, crește rezistența la stres, oferă energie, susține regenerarea musculară, previne îmbătrânirea celulară.   

bottegaverde.ro