O viață ai! 6 pași ca să o trăiești bine

Ce înseamnă cu adevărat să trăiești și de ce este important pentru tine să trăiești?

Astăzi vorbim despre:

  Ajungem într-un punct uneori, în care nimic nu ne mai este pe plac, nu mai vedem nimic frumos, nimic palpitant, nimic care să ne entuziasmeze. Totul devină o rutină în care ne simțim ca niște roboți meniți să meargă la servici pentru a putea supraviețui.

  Dar viața e mai mult de atât, nu?

  Cel puțin așa credeai la un moment dat.

  Între timp au apărut în viața ta copii, soț, probleme, responsabilități, atribuții și numai de tine nu ai mai avut timp.

  Toți ceilalți au fost atât de importanți, încât tu te-ai lăsat pe ultimul loc.

  Au apărut reproșuri, dorințe și mai multe, responsabilități și mai mari pentru a satisface acele dorințe și ai uitat ce înseamnă cu adevărat să trăiești.

  Te regăsești în tipar?

  Dar ce înseamnă cu adevărat să trăiești și de ce este important pentru tine să trăiești?

  A trăi înseamnă a fi în stare de bucurie, în iubire față de tine, în armonie și pace.

  Este important pentru tine să trăiești pentru că asta înseamnă să fi om, să explorezi, să descoperi, să crești, să progresezi, să-ți testezi limitele, să ieși din zona de confort.

  Învățăm să ne bucurăm, prin experiențele pe care le avem și care ne ajută să stabilim ce ne dorim și ce nu ne mai dorim în viața noastră.

  Ne este mult mai clar ce ne dorim, după ce am aflat ce nu ne mai dorim.

  Ia în considerare tot ce ai trăit până acum, pentru că aceste experiențe nu te-au definit, dar definesc ce îți dorești cu adevărat în viața ta.

  Copilăria ta, experiențele din perioada liceului, căsnicia ta, fiecare pas este on lecție în viața ta, care vine în folosul tău, pentru că te ajută să vezi clar ce fel de viață vrei.

  Dar în tot acest proces, uneori ne pierdem pe noi înșine pe drum.

  Nu mai știm cine suntem, nu mai știm ce ne dorim, ce ne mai face plăcere, totul devine o experiență grea de dus, dar acesta este momentul critic în care stabilim cu adevărat cine dorim să fim.

  Nu te mai crampona în ce nu poți face și de ce îți este frică, pentru că de partea cealaltă a fricii stau oportunitățile tale. Toate sunt la un pas distanță de tine.

  Iar când ai claritate și nu haos în viața ta, manifești claritate, pentru că vei acționa focusat în direcția în care știi sigur ce vrei mai mult să experimentezi, în această călătorie numită viață.

  Și, dacă ai trecut prin multe până acum, astăzi vreau ca prin acest articol să stabilești cine vrei să fii și de ce este important pentru tine să trăiești.

  Iată câțiva pași care să te ajute:

  #1. Fă o listă cu tot ce nu îți place la viața ta acum.

  #2. Fă o listă cu tot ce nu îți place la tine.

  #3. Transformă listele de mai sus în cum arată viața ta să fie și cum ai vrea să fii.

  #4. Decide cu ce începi să schimbi acum în viața ta – fă un angajament și ține-te de el zilnic, timp de 30 de zile, pentru a putea deveni un obicei benefic.

  #5. Bucură-te de proces și nu uita să celebrezi noul obicei la îndeplinirea celor 30 de zile.

  #6. Devino cea mai bună prietenă a ta! Schimbă dialogul interior, din cel de judecată, critică, blamare, într-un discurs care te încurajează, care te face să te simți bine, ușoară.

  De ce este important pentru tine să trăiești?

  Caută răspunsul acestei întrebări în interiorul tău și fii sinceră cu tine. Ai venit cu entuziasm pe această planetă, ai venit cu bucurie și își este menit să trăiești astfel și știu sigur că tu poți face asta, atâta timp cât ai încredere în tine și știi că poți deveni oricine îți doești, poți face orice îți dorești să faci și poți avea tot ceea ce ai visat vreodată să ai. Doar tu îți impui limitele și condițiile în care vrei să trăiești această experiență.

  Dacă a fost util acest articol, nu uita să îl împărtășești și îmi poți scrie oricând pe contact@alexandrailie.ro când vrei să îți redobândești încrederea în tine.

  Alexandra Ilie

  Hairstylist, tricologist, formator și consilier în dezvoltare personală, pe scurt,  Expertul tău în Self-Care.